Υπάρχουν μέρες που  νιώθω τη σοκολάτα σα φάρμακο!Είναι αυτό που λένε “το ζητάει ο οργανισμός μου”!Ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από μπισκότα oreo τότε δεν μπορώ  να αντισταθώ!Ξεχνάω μέτρα και σταθμά!Κάτι τέτοιο έπαθα με αυτό το cheesecake!Μία συνταγή από τα παλιά με πλούσια,γεμάτη γεύση σοκολάτας και φυσικά τραγανό μπισκότο oreo!Και η πινελιά βέβαια είναι το γλάσο!Ένα φανταστικό γλάσο που μπορείτε να το βάλετε παντού!Ταιριάζει απίστευτα και με μους φράουλας αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που θα το ανοίξουμε όταν έρθει η εποχή!

Αυτό που πρέπει να προσέξετε  είναι η φυτική κρέμα γάλακτος  να είναι κρύα.Κατα τ’αλλα δεν έχει κάποια δυσκολία!

ΥΛΙΚΑ:

ΒΑΣΗ:

  • 150 γρ. μπισκότα oreo
  • 150 γρ.μπισκότα digestive
  • 130 γρ. βούτυρο λιωμένο(όχι καυτό)

ΚΡΕΜΑ:

  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
  • 250 γρ. κρέμα τυριού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
  • 210 γρ. κουβερτούρα
  • 230 γρ. μερέντα
  • 1 φλ. τσαγιού φουντούκια ψημένα ανάλατα και αλεσμένα στο μούλτι
  • 3 φύλλα ζελατίνης

ΓΛΑΣΟ:

  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική
  • 40 γρ. νερό
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν όλα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι διάμετρο 28 εκ. και πιέζουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει συμπαγές.Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα σοκολάτας.

 Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψουν.Έπειτα προσθέτουμε τη μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.Σε ένα κατσαρολάκι  σε μέτρια φωτιά βάζουμε την κουβερτούρα με την ζωική κρέμα γάλακτος.Όταν λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στραγγίξουμε καλά με το χέρι.

 Ανακατεύουμε πολύ καλά και  την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.Προσοχή η σοκολάτα να είναι χλιαρή όταν την χρησιμοποιήσουμε ,όχι καυτή.Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε στο μείγμα της μερέντας σε πολύ μικρές ποσότητες ανακατεύοντας κάθε φορά !Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια!Ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

 Βάζουμε την κρέμα στο τσέρκι και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο  για να κρυώσει και να πήξει.

Στο μεταξύ κάνουμε το γλάσο.

ΓΛΑΣΟ:

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό!

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζελατίνη.

 Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν!!Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα!

Το βγάζουμε απο τη φωτιά!Όταν πάρει θερμοκρασίου δωματίου (και εννοείται το γλυκό μας θα έχει πήξει) περιχύνουμε από πάνω!!!!Ξαναβάζουμε ψυγείο και όταν κρυώσει διακοσμούμε με μπισκότα και τριμμένα φουντούκια!Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε σε μερίδες!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Yummmm…yummmyyyyyy!