Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά αρκεί να τον φτιάχνουν όπως  η μαμά μου!!τι εννοώ??Να έχει κρεμώδη υφή και να δίνει την αίσθηση ότι είναι ελαφρά σιροπιασμένος!!Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!Αφιερωμένο στη μαμά μου!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πλάκα μαργαρίνη
  • 2 κούπες γεμάτες σιμιγδάλι
  • 2 και 1/4 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κ.γ κανέλα
  • μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • σταφίδες αν θέλετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει.

Επειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι…

 Ανακατεύουμε  καλά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα…

 Σε ένα μπόλ άλλο ρίχνουμε το νερό ,τη ζάχαρη,την κανέλλα,το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά

Το μυστικό είναι να μην ζεστάνουμε αυτό το μείγμα …

 Σε θερμοκρασία δωματίου όπως είναι το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι…

Προσοχή γιατί στην αρχή πιτσιλάει…

 Ανακατεύουμε καλά και  κλείνουμε τη φωτιά πριν καλά καλά πήξει.Σε αυτό το στάδιο βάζουμε και σταφίδες…

 Το βάζουμε σε μπολάκια ή ένα ταψί

 YUMMY!!!YUM!!