Αγαπημένα μου πτι φουρ! Πείτε μου ειλικρινά, δεν σας θυμίζουν τα παιδικά σας χρόνια; Όταν ήμουν μικρή ήταν το αγαπημένο μου γλύκισμα! Θυμάμαι τον εαυτό μου να τα γλυκοκοιτάει κάθε φορά που πήγαινα στο φούρνο!Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα πτι φουρ! Υπάρχει ή ζω σε μια ουτοπία;Όπως και να έχει προσωπικά τα λατρεύω και αν ανήκετε στην κατηγορία μου κάντε τη συνταγή η οποία παρεπιπτόντως είναι πεντανόστιμη!! Απολαύστε τα με τσάι, καφέ, γάλα ή οποιοδήποτε αγαπημένο σας ρόφημα και φυσικά μαζί με παρέα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 βανιλιες
  • 350 γρ. για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ baking powder

ΓΕΜΙΣΗ:

  • μαρμελάδα βερίκοκο

επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ  το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά…

 Κοσκινίζουμε το baking,το αλεύρι και τις βανιλιες και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα.

 Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο οδοντωτό ακροφύσιο ή χωρίς αυτό και κάνουμε μπαστουνάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.Προσέχουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και λίίίίίγο θα απλώσουν!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά περίπου.Δεν θα γίνουν πολύ σκούρα από πάνω για αυτό να προσέξετε μην τα παραψήσετε!Περιμένουμε να κρυώσουν πολύ καλά και έπειτα τα ενώνουμε δυο-δυο με μαρμελάδα!

Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη από κάθε πτι φουρ.Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

πτι φουρ

Tip: Μπορούμε πάνω από τη σοκολάτα να βάλουμε  σοκολατένια τρούφα ή  χρωματιστή τρούφα για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση!