Αφού το απαιτεί η περίσταση συνεχίζουμε με νηστίσιμες συνταγές και τι καλύτερο από μηλοπιτάκια!!!Για τα συγκεκριμένα είμαι πολύ περήφανη!Με αυτή τη συνταγή κατάφερα να κάνω κάποιον όχι απλά να δοκιμάσει αλλα να φαει δυο κομμάτια κ να διαπραγματεύεται για τρίτο ενω δεν του αρέσει η μηλόπιτα!!!….εεεεε…. νομίζω ότι αυτό είναι κατόρθωμα!!!!!Έκανα πολλές απόπειρες για να καταλήξω σε αυτά τα μηλοπιτάκια!

Μετά από πολλές δοκιμές και κριτικές κατέληξα σε αυτή τη συνταγή!Μπισκοτένια,αφράτη ζύμη με τριμμένο μυρωδάτο μήλο,κανέλα και καρύδια!Τη λάτρεψα!Εκτοτε την κάνω με την πρώτη ευκαιρία!Τι κάθεστε???Γρήγορα στην κουζίνα!!!_DSC0105

Η παρασκευή τους είναι σχετικά απλή!Θα φροντίσετε να  διαλύσετε καλά τη μαργαρίνη με τα δάχτυλα σας και βέβαια να είναι κρύα από το ψυγείο.Επίσης,φροντίστε να λαδώσετε μέσα και από πάνω τις θήκες για να μην σας κολλήσουν γιατί φουσκώνουν σαν μανιταράκια.Παρ’όλα αυτά αν καθώς τα βγάζετε σας μείνουν τα καπάκια στο χέρι μην ανησυχήσετε!Την έχω πάθει και εγώ!Πολύ απλά με ένα μαχαιράκι βοηθήστε να βγει η βάση(η οποία ξεκολλάει πανεύκολα) και ξανακολλήστε τα με το καπάκι.Oύτε γάτα ούτε ζημιά…!Και κάτι τελευταίο…τη γέμιση καλό είναι να την κάνετε τελευταία στιγμή για να μην γίνει “γέμιση μπλουμ” από τα υγρά του φρούτου και τη ζάχαρη!

ΥΛΙΚΑ:10 μηλοπιτάκια

ΖΥΜΗ

  • 250γρ μαργαρίνη κρύα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • καρύδια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοβουμε σε κυβάκια τη μαργαρίνη.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τη μαργαρίνημηλοπιτάκια

Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μας πιέζοντας τη μαργαρίνη ώστε να ενσωματωθεί με το αλεύρι και τη ζάχαρη.Στην αρχή το μείγμα θα μοιάζει με τριφτό αλλά σιγά σιγά ,όταν η μαργαρίνη θα έχει διαλυθεί,θα γίνει μία μάζα(ζυμαράκι).μηλοπιτάκια

Χωρίζουμε στα δύο το ζυμάρι με το ένα κομμάτι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο(450 γρ. και 300 γρ.).Τυλίγουμε το μικρότερο κομμάτι με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη!μηλοπιτάκια

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε τις φόρμες των cupcakes(εγώ έχω αυτές με ύψος 3 εκ.).Καλό είναι να λαδώσετε και το πάνω μέρος για να μην σας κολλήσουν διότι θα φουσκώσουν και θα γίνουν σαν μανιταράκια.Παίρνουμε τη μεγάλη ζύμη  και τη χωρίζουμε σε δέκα κομμάτια των 45 γρ. περίπου(δείτε ανάλογα τις θήκες σας).Τοποθετούμε στις θήκες και πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλώσουμε τη ζύμη προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε κοιλότητα στο κέντρο για να μπει η γέμιση.μηλοπιτάκια

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.Κατόπιν τα περνάμε από τον τρίφτη.Τοποθετούμε τα τριμμένα μήλα σε ένα στραγγιστήρι και τα πιέζουμε ελαφρά να βγάλουν τα πολλά ζουμιά.Το χυμό που βγάζουν τα μήλα φυσικά ΔΕΝ τον πετάμε!Απολαμβάνουμε φρέσκο χυμό απο τα χεράκια μας!Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μήλα, προσθέτουμε την κανέλα,τη ζάχαρη και τα καρύδια.μηλοπιτάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου.Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στις θήκες (τόσο ώστε να καλυφθεί η κοιλότητα).Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε στον τρίφτη.

μηλοπιτάκιαΚαλύπτουμε τη γέμιση με την τριμμένη ζύμη.Προσέχουμε η ζύμη να έχει περισσότερο ύψος γιατί λίίίίγο θα απλώσει!

μηλοπιτάκιαΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
μηλοπιτάκια

yummy…….