Blog

Κουλούρι στη στιγμή!!

Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή τα κουλούρια αυτά γίνονται πολύ εύκολα και χωρίς να λερώσετε  τα χέρια σας!Αν πάλι όχι…επιχειρείστε να τα κάνετε!Αξίζουν τον κόπο!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλυτζ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
  • 90γρ.ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φλ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή βάζουμε το νερό με τη μαγιά…

 το λαδάκι….

το αλευράκι,το αλάτι και τη ζάχαρη…

Βάζουμε το πρόγραμμα για ψωμί και όταν γίνει ένα ωραίο ζυμάρι το κλείνουμε…10 λεπτά περίπου

(προτιμώ αυτό το πρόγραμμα γιατί βγάζει και ζεστό αέρα ταυτόχρονα)

Εν τω μεταξύ έχουμε ζεστάνει το φούρνο στους 40 βαθμούς.Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι το βάζω στο φούρνο να φουσκώσει για 15 λεπτά(Σβηστός ο φούρνος).Έπειτα βγάζουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε ίσα μέρη (όχι πολύ μεγάλα γιατί θα φουσκώσουν).Δημιουργούμε μπαστουνάκια….τα βρέχουμε ελαφρά με νερό και τα περνάμε κατευθείαν από ένα ταψάκι με σουσάμι μέχρι να κολλησει καλά.Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι έχοντας απόσταση μεταξύ τους.

Τα βάζουμε στο φούρνο για να φουσκώσουν περίπου 15 λεπτά.Τέλος, χωρίς να τα βγάλουμε ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν.Ανάλογα το μέγεθος.Εμένα μου πήραν 20 λεπτά.


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!!

0 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!