Αυτά τα κουλουράκια τα ζητάνε συνεχώς!!Είναι για μικρούς και μεγάλους…για τον καφέ ….για λιγούρες και για οποιαδήποτε κρίση υπογλυκαιμείας.

ΥΛΙΚΑ:

  • 800 γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ κοφτή σόδα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. σπορέλαιο
  • μισό σφηνάκι Αμαρέττο(πικραμύγδαλο) προαιρετικό
  • 1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
  • το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη…

Ανακατεύουμε καλά….έπειτα βάζουμε την κανέλα…τη σόδα..το γαρύφαλλο…το χυμό… το ξύσμα..και το λικέρ. Ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε πρώτα ανακατέψει με το baking.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα καλό ζυμαράκι…

 Ανοίγουμε με ένα πλάστη τη ζύμη και με ενα κουπ πατ κανουμε τα μπισκότα….

Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Υ.Γ. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγη μαύρη ζάχαρη  από πάνω πριν τα ψήσετε!!!Γίνονται τέλεια!!