Blog

Αφράτα Σοκολατένια Cupcakes Με Γλάσο Σοκολάτας!!

Τι να πω για αυτά τα φανταστικά cupcakes και πολύ περισσότερο τι να πω για τη δημιουργό τους!Αγαπώ Peggy porchen!Είναι μάστερ σε όλα τα κε’ι’κοειδή και ρουφάω στην κυριολεξία οτιδήποτε διδάσκει!Το συγκεκριμένο cupcake πηρε βραβείο και εγώ δεν θα μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας! Ένα φανταστικό νόστιμο,αφράτο, σοκολατένιο κέικ!!! Σε συνδιασμό με το γλάσο το κάνει εκρηκτικό στη γεύση!Yummy!!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
ΚΕΙΚ

  • 125γρ. κουβερτούρα
  • 165 ml γάλα
  • 285γρ. καστανή ζάχαρη
  • 105 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 8 γρ. κακάο

ΓΛΑΣΟ

  • 140 γρ. ζωική κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ.κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα τυριού
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το ΚΕΙΚ:

cup2

cup3Βάζουμε τη σοκολάτα,το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.Τα ζεσταίνουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν!Το αφήνουμε στην άκρη…

cup4Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει!

cup5Αφού χτυπήσουμε ελαφρά τα αυγά  σε ένα πιατάκι, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μείγμα με το βούτυρο

cup6Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το baking powder,τη σόδα,το αλάτι και το κακάο….

cup7Προσθετουμε σε δύο δόσεις στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

cup8Τέλος, βάζουμε σιγά σιγά τη ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε.Καλό είναι στο τέλος να ανακατέψουμε  με μία μαρίζ για να πάρουμε τυχόν περισσεύματα από τα τοιχώματα.

cup9Τοποθετούμε σε θήκες cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

για το ΓΛΑΣΟ:
cup10Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.Σε ένα μπολ σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ρίχνουμε τη γλυκόζη.Από πάνω ρίχνουμε ζεστή την κρέμα γάλακτος.Την αφήνουμε ενα λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε και έπειτα ομογενοποιούμε με μία μαρίζ.Αφήνουμε στην άκρη.

cup11Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει.Την αφήνουμε στην άκρη.

cup12Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο μέχρι να φρατέψει.

cup13Έπειτα, προσθέτουμε τη γκανάς(τη σοκολάτα που λιώσαμε).Το βάζουμε σε δυνατη ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν.

cup14Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα τυριού.

cup15Θα προσέξετε να χτυπήσετε το μείγμα μέχρι τη στιγμή που δεν θα έχει κομμάτια βουτύρου.Μην το παρακάνετε όμως για να μην κόψει η κρέμα.

cup16Αφού τοποθετήσουμε σε κορνέ στολίζουμε τα κρύα κεκάκια!!!

chococupsyummmmmmmyyyyyyyy!!!!!!!

 

2 Σχόλια

Marilou5 μήνες ago

Τα έκανα πριν από λίγο.
Πάρα πολύ ωραία συνταγή!
Έγιναν αφράτα και είναι πεντανόστιμα!!

evicita5 μήνες ago

🙂

Αφήστε το σχόλιό σας

EVICITA.GR

Στο evicita.gr θα βρείτε συνταγές για ότι τραβάει η όρεξή σας… Μαζί θα γεμίσουμε το σπίτι σας με μυρωδιές… Μυρωδιές και αναμνήσεις…

 

NEWSLETTER

Θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες συνταγές; Κάντε εγγραφή στο Newsletter εδώ!